Picture of a cat

Opskrifter pa hjemmelavet kattemad

Da vi tit oplevede at vores katte fik dårlige maver af det færdiglavede mad på dåse (også det økologiske) valgte vi at forsøge at lave maden selv, og det har vi bestemt ikke fortrudt!

Vi har to forskellige opskrifter som vi bruger til to forskellige katte da den ene kat foretrækker kylling fremfor oksekød.

Opskriften på kattemad lavet af kylling tager udgangspunkt i dyrlæge Lisa A. Piersons meget populære opskrift, mens opskriften på kattemad lavet af oksekød tager udgangspunkt i Natascha Willes kendte opskrift. Begge opskrifter bruges af tusindvis af mennesker verden over med samme positive resultater igennem mange år.

Vi har selv brugt kyllingeopskriften siden 2015. I starten brugte vi hele kyllinger, men fandt ud af at dette gav kattene en meget hård afføring da forholdet imellem ben og kød ikke passede godt sammen. For meget ben i forhold til kød giver en mere hård og tør afføring. Ved kun at bruge hele lår og samtidig også fjerne nogle af benene opnås der en passende sammensætning (se opskriften).

Her er linksne til opskrifterne: