Picture of a cat

Katten ma kun få vådfoder

Hvis din kat er på en korrekt hydreret kost af 100% dåse (eller hjemmelavet) mad - og ingen tørfoder - så har du en meget god chance for aldrig at behøve at læse noget på denne hjemmeside.

Vand er et ekstremt vigtigt næringsstof der bidrager til den generelle sundhed i ethvert levende væsen. Hold det oppe i lyset af det faktum, at katte ikke har en stærk tørst når den sammenlignes med andre arter.

Hvis din kat udelukkende spiser tørfoder, sådan som vores katte altid gjorde det, så vil du tro at det er normalt at katten drikker meget vand, men hvis du fodrer din kat korrekt og udelukkende giver den 100% dåse (eller hjemmelavet) mad, så vil du opleve at katten stort set aldrig drikker vand - den får simpelthen dækket behovet via kosten, sådan som den også gør det fra naturens side.

En kats normale byttedyr indeholder ca. 70 til 75% vand. Tørfoder indeholder kun 7-10 procent vand, hvorimod dåsemad indeholder ca. 78% vand. Dåsemad tilnærmer sig derfor kattens naturlige kost og er meget bedre egnet til at opfylde kattens behov for vand.

Du siger måske: „Men min kat drikker en masse vand, så han må få nok!“

En kat der indtager overvejende tørfoder, drikker mere vand end en kat der spiser dåsemad, men i sidste ende, når vand fra alle kilder er lagt sammen (hvad der er i deres kost, plus hvad de drikker), så får katten der spiser tørfoder ca. halvdelen af den mængde vand, som en kat der spiser dåsemad får.

Sagt på en anden måde: En kat der spiser dåsemad forbruger ca. dobbelt så meget vand som en kat der spiser tørfoder.

Hvis din kat spiser dåsemad får den skyldet sin blære ud flere gange end hvis den spiser tørfoder.

Vær opmærksom på at hvis din kat begynder at spise en mere passende hydreret kost af dåsemad, vil dens urinproduktion stige betydeligt - ofte ses en fordobling - hvilket er en rigtig god ting for blærens sundhed.

Nu må man ikke tro at man bare kan lade den tørre kattemad opløse i vand. Tørfoder har et meget højt indhold af bakterier. Mange af disse bakterier trives i fugtige miljøer. Der har været mange dødsfald blandt hunde og katte fordi de spiste skimmel, mykotoksiner, vomitoxins og aflatoksiner, som ofte findes i kornene i tørfoder. Hvis kattens tørfoder tilfældigvis er blevet vådt, skal du under alle omstændigheder smide det væk inden der er gået 20 minutter.