Hjemmelavet kattemad af kylling

Opskriften giver kattemad til én kat i ca. en måned.

Det er vigtigt at du anvender økologiske råvarer da konventionel kylling indeholder rester fra medicin. Næringsværdien i de økologiske produkter er også større og kattene trives meget bedre.

Ingredienser

Fremgangsmåde

 1. Start med skære en tredjedel af benene fra kødet – er der f.eks. ni lår, så fjernes benene fra tre af lårene (det giver det bedste forhold mellem kød og ben). Benene kasseres.
 2. Det kød der er tilbage efter benene er fjernet kan passende skæres ud i mindre mundrette bidder, så katten har noget den kan bide i.
 3. Resten af kyllingen parteres i passende stykker (så det kan komme ned i kødhakkeren uden problemer).
 4. Hak nu al den kylling der er parteret. Brug kødhakkeren med den hulskive der er mellem-størrelse, og hak kødet ned i en meget stor skål/gryde.
 5. Hvis der skal æg i maden, så hakkes de gennem kødhakkeren sammen med kyllingen.
 6. Put fiskeolien, E-vitamin og B12-vitamin (kapsler) gennem kødhakkeren sammen med kyllingen. Hvis man bruger B12-vitamin i tablet-form (ikke kapsler), så skal de knuses i en morter, til de er helt pulveriseret.
 7. Put B-vitamin Complex og B9 (Folsyre) i en morter og knus dem, til de er helt pulveriseret.
 8. Hæld 2 - 3 dl vand med stuetemperatur i en lille skål.
 9. Pisk de pulveriserede vitaminer i vandet og tilsæt salt og taurin.
 10. Rør nu forsigtigt blandingen med vitaminer mm. i den store skål med det hakkede kød.
 11. Når hele vitaminblandingen er rørt ud i kødet, så tilsættes der lidt mere vand.
 12. Fortsæt med at tilsætte lidt vand ad gangen, indtil kattemaden har den rette konsistens (konsistensen på den færdige kattemad skal være lidt lige som en grød). Husk at røre godt for hver gang der tilsættes vand, og lad kattemaden hvile lidt inden der eventuelt tilsættes mere vand - man kan først rigtig se, om der skal mere væske i, når man har rørt det rigtigt godt sammen, og lige lader det hvile et øjeblik for hver gang der er tilsat vand.
 13. Når alt er rørt grundigt sammen, og kattemaden har fået den rette konsistens, fordeles den i portioner med 350 g i hver (mad til ca. 2 dage), hvorefter det fryses ned - for at undgå brugen af plast, kan du fryse det ned i små glas.
 14. Efter optøning kan du vurdere om der evt. skal tilsættes en lille smule vand til kattemaden.